• Bakı 24° C

    7.13 m/s

  • USD - 1.7

    EUR - 1.9913

    RUB - 2.0786

Bu üsullarla badımcan acı dadmayacaq

CƏMİYYƏT

08 Sentyabr 2025 | 17:11

Bu üsullarla badımcan acı dadmayacaq

Ən çox istifadə edilən tərəvəzlərdən biri də badımcandır. Lakin düzgün hazırlanmasa, onun acı dadı yeməyin dadını poza bilər.

Bakıvaxtı.az xəbər verir ki, bu problemin qarşısını almaq üçün istifadə edilə bilən təbii üsullar var:

Süddə islatmaq:  Küp doğranmış badımcanları süddə yarım saat islatmaq həm acılığını aradan qaldırar, həm də bişərkən çox yağ udmalarının qarşısını alır. Bu təbii üsul xüsusilə qızartma reseptlərində faydalıdır. 

Badımcanı duzlu suda islatmaq:  Badımcanın acısını çıxarmaq üçün ən çox yayılmış təbii üsul onu duzlu suda islatmaqdır. Doğranmış badımcanı duzlu suda 20-30 dəqiqə islatsanız, acı suyu çıxır. 

Unda saxlamaq:  Badımcan dilimlərinin üzərinə bir az un səpib 15 dəqiqə saxlamaq acı suyunu çıxarmağa kömək edir. Bu təbii üsul həm də qızardılmış reseptlərdə badımcanın çox yağ udmasının qarşısını alır, nəticədə həm daha yüngül, həm də daha dadlı yeməklər əldə edilir.

Sirkədə islatmaq:  Küp doğranmış badımcanları bir neçə damcı sirkə ilə suda islatmaq acı dadını azaldır. Bu da tərəvəzin daha ağ və möhkəm qalmasına kömək edir. Bu hiylə xüsusilə zeytun yağı reseptlərində təsirli olur.

Mina Mikayılova


SON XƏBƏRLƏR