İlin istənilən vaxtında qida məhsullarını diqqətlə seçməlisiniz. Qarpıza gəldikdə, bu tərəvəz mövsümdənkənar dövrdə xüsusi diqqət tələb edir
Bakıvaxtı.az bildirir ki, çünki bu dövrdə nitratlarla doymuş qarpız almaq riski əhəmiyyətli dərəcədə artır.
1. Yetişməmiş qarpızı kəsdikdə xarakterik çatlama səsi vermir.
2. Yaxşı (yəni yetişmiş və dadlı) qarpızın sapı quru və yan tərəfində meyvənin uzun müddət yerdə yatdığını və yetişdiyini göstərən açıq sarı ləkə olmalıdır. Qarpızın içinə nitrat doldurulsa, belə bir ləkə tapa bilməzsiniz.
3. Nitratlı qarpızın içi qalın sarı damarlarla doludur və ətinin rəngi çox parlaq və ya hətta bənövşəyi rəngə sahib ola bilər./lent.az