• Bakı 18° C

    4.5 m/s

  • USD - 1.7

    EUR - 1.8455

    RUB - 0.0187

İşlənmiş qidalar erkən ölüm riskini artırır

DÜNYA

09 May 2024 | 12:56

İşlənmiş qidalar erkən ölüm riskini artırır

İşlənmiş qidalar ürək xəstəlikləri, diabet, psixi pozğunluq və erkən ölümə səbəb ola bilər.

Bakıvaxtı.az Böyük Britaniyanın "Headtopics.com" saytına istinadən bildirir ki, işlənmiş qidaların fəsadları ilə bağlı Britaniyanın Tibb Jurnalı (BMJ) araşdırma aparıb.

Araşdırmaya görə, işlənmiş qidadan çox istifadə edən şəxslərin ölüm riski 4% artıb. Bu riski azaltmaq üçün emal edilmiş ət və ət məhsullarından, süni şəkildə şirinləşdirilmiş içkilərdən uzaq durmaq tövsiyə olunub. 

Bundan başqa, sağlam pəhrizə mal əti, qoz-fındıq, süd məhsulları, zeytun yağı, yumurta və paxlalı bitkilər də əlavə oluna bilər. 

Gülşən Şərif
 


SON XƏBƏRLƏR

19 May 2024