Yaponiyada istehlak edilən pəhriz qidalarının duzlu olması üçün yeni üsul hazırlanıb.
Bakıvaxtı.az "NTV"yə istinadən bildirir ki, yeni ixtira yeməkdə duzun miqdarını artırmadan qidanın duzlu dadmasına imkan verəcək.
Duzsuz xörəkləri şirinləşdirmək üçün hazırlanan elektron qaşıq zəif elektrik sahəsi yaradır. Beləliklə, yeyilən yeməkdə natrium ionları cəmləşərək yeməyin duzlu olması hissini verir.
Duzdan imtina edə bilməyən yaponlar üçün pəhriz yeməklərinin bu qaşıq sayəsində daha asan istehlak ediləcəyi gözlənilir.
İyun ayında satışa çıxarılacaq elektron qaşıqların qiyməti təxminən 127 dollar olacaq.
Qeyd edək ki, yaponların gündəlik duz istehlakı 10 qrama çatır. Bu, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının tövsiyə etdiyi duz miqdarından iki dəfə çoxdur.
Gülşən Şərif