Bakıda ilk dəfə qənnadı və çörəkçilik sənətinə həsr olunmuş birinci beynəlxalq “Pastry & Bakery Chefs Baku Cup - 2025” çempionatı keçirilib.
Bakıvaxtı.az xəbər verir ki, tədbirin keçirilməsində məqsəd Azərbaycanda qənnadı məmulatları və çörək istehsalı sənayesinin inkişafına kömək edilməsi, eləcə də istedadlı mütəxəssislərin üzə çıxarılması və onların beynəlxalq səviyyədə təbliği olub.
İştirakçıların işləri Türkiyə, Qətər, Pakistan və BƏƏ-dən tanınmış ekspertlərin daxil olduğu beynəlxalq münsiflər heyəti tərəfindən qiymətləndirilib.
Tədbirdə diqqəti çəkən məqamlardan biridə Kənaf bitkisinin toxumlarından hazırlanın məhsullar olub.
Azərkənaf ailəsinin təqdim etdiyi KƏNAF çörəyi münsiflər tərəfindən yüksək balla qiymətləndirərək Qızıl medala layiq görülüb.